Ouderenombudsman

Voor het Nationaal Ouderenfonds maakt Auxilium al meer dan 8 jaar diverse webapplicaties om het bedrijfsproces te versnellen of ondersteunen. Naast bv het faciliteren van alle evenementen die zij organiseren en de inzet van zo’n 10.000 vrijwilligers daarbij, hebben wij de Ouderenombudsman applicatie gerealiseerd. In eerste instantie alleen voor web, later ook voor mobiel.

De Ouderenombudsman voorziet ouderen en/of hun familie op interactieve wijze over wat er allemaal bij komt kijken als je ouder wordt, bv op het gebied van zorg, financiën etc. De redactie hiervoor wordt door het Nationaal Ouderenfonds in 1 systeem gevoerd, waarna de inhoud realtime te zien is op web- of mobiel. De apps zijn zogenoemde native apps, gemaakt samen met een testgroep van ouderen en downloadable uit de App- en Playstore onder label van het Nationaal Ouderenfonds.

De Ouderenombudsman voorziet tevens in de actuele WMO-regelgeving binnen de Nederlandse gemeenten met daarbij contactpersonen, adressen, beleidsstukken etc. Het enquêtesysteem waarmee deze informatie is verzameld en gecontroleerd is eveneens door Auxilium gerealiseerd en als onderdeel binnen de applicatie opgenomen.